Няма напрежение сред министрите в кабинета.Това заяви пред журналисти на връх

...
Няма напрежение сред министрите в кабинета.Това заяви пред журналисти на връх
Коментари Харесай

Денков: Няма напрежение сред министрите

" Няма напрежение измежду министрите в кабинета. "

Това заяви пред публицисти на връх Рожен министър председателят акад. Николай Денков, представен от Българска телеграфна агенция. Той участва в откриването на новия роботизиран телескоп на Института по астрономия - Българска академия на науките на територията на Националната астрономическа обсерватория „ Рожен “.

" Не единствено Мария Габриел, а целият състав на кабинета е доста стимулиран. Няма напрежение сега, в противен случай, всеки от нас желае да си свърши работата, колкото се може по-ефективно ", сподели още Денков.

Според него напрежението е по-скоро в парламента и е към избора на ръководители на регулаторните органи. 

" Всички тези процеси са вътре в Народното събрание, те имат отражение и върху нашата работа. Колкото по-добре се оправяме със дилемите, толкоз повече ще мотивираме всички, които вземат участие в процесите, в това число и в Народното събрание, да се съсредоточим върху процесите, а не да гледаме какво да ни разделя ", добави министър председателят. 

Той разяснява, че напрежение сред ГЕРБ и „ Продължаваме промяната – Демократична България “ ще има през целия живот на това държавно управление.

" Няма подозрение, че ние сме политически съперници с ГЕРБ. Въпросът е, че ние бихме могли да работим дружно, тъй като доста от задачите са общи. Това, което ни опълчва, е, че сме политически съперници и имаме разлики по какъв начин би трябвало да се бори корупцията. Въпросът е това напрежение да не счупи „ сглобката “, уточни министър председателят. 

Според него най-важните задания пред Народното събрание е да бъдат признати законите по Плана за възобновяване и резистентност и Законът за държавния бюджет.

" Аз вярвам, че министърът на финансите ще успее да контракти противоречивите тематики и в края бюджетът ще бъде признат с 3 % недостиг ", сподели още министър председателят. 

Денков разяснява и тематиката за отлагането на избора на основен прокурор. Вчера в Народно събрание беше импортирана проектодекларацията от депутати от ГЕРБ-СДС, “Продължаваме смяната - Демократична България “ и Движение за права и свободи. Под текста са се подписали Бойко Борисов и Деница Сачева от ГЕРБ-СДС; Никола Минчев, Христо Иванов и Атанас Атанасов от ПП-ДБ; Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски от Движение за права и свободи.
За процедурата за избор на основен прокурор
" От позиция на подготвяните промени, които би трябвало да се осъществят през идващите няколко месеца, процедура по желание на нов основен прокурор не наподобява доста съответна ", сподели министър председателят, но добави:

" Правителството стои настрана от тези процеси, защото те са си в правосъдната система. Политическите партии имат право да показват мнение, защото те са тези, които се чака да трансформират законите, в това число и промени в Конституцията се чакат ". 

„ Нека да си решат сътрудниците от правосъдната система, само че също по този начин да се съобразят и с динамичността в Народното събрание “, уточни още той. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР